WIELKANOCNY TURNIEJ JAJECZNY w klasie 2
W klasie II dziś kulinarne zmagania wielkanocne. Dzieci w losowo dobranych grupach przygotowywały jajka w trzech smakach. Według przepisu zrobiły pyszne jaja faszerowane szynką, tuńczykiem i twarożkiem. Wszystkie grupy doskonale poradziły sobie z zadaniem. Mali kucharze zadbali nie tylko o smak, ale też prezentację dania. Wielkanocne jajka prezentowały się i smakowały doskonale. Na deser zjedliśmy tradycyjną babę wielkanocną upieczoną przez babcię Gabrysia.
Zwieńczeniem były zawody w poszukiwaniu czekoladowych jajek, które zostawił wielkanocny zajączek na boisku szkolnym. Zwycięzcą został Kacper.
Dzisiejsze zajęcia to dobry trening przed świętami. Mali kucharze już zacierają ręce przed przygotowywaniem wielkanocnych przysmaków w domach.
Wszystkim życzymy wesołych, słonecznych i smacznych Świąt Wielkanocnych.
Małgorzata Wodzyńska