Szkoła Podstawowa im. Marii Konopnickiej w Lipinach

 

Procedura organizacji żywienia w placówce rok szkolny 2020/2021

 

 

 

 

1.           Osoby wchodzące na stołówkę dezynfekują ręce przed podejściem do miejsca wydawania posiłku oraz sztućców.

 

 

 

2.           Obsługa wydaje przygotowane czyste zestawy sztućców wraz z posiłkiem.

 

 

 

3.           Wydawanie posiłków powinno się odbywać w systemie zmianowym, z przestrzeganiem środków ochrony tj. dezynfekcja blatów  po każdej grupie. Jeżeli jednak jest to niemożliwe przy stoliku powinni znajdować się rówieśnicy z tej samej klasy.

 

 

 

4.           W szczególnych przypadkach możliwe jest spożywanie posiłków przez dzieci w salach lekcyjnych z uwzględnieniem reżimu sanitarnego, oraz ogólnie przyjętych zasad higieny.

 

 

 

5.           Ze stołówki zaleca się usunięcie dodatków ogólnodostępnych tj. sól, cukier, serwetki, wazoniki. W przypadku chęci ze skorzystania z dodatków należy zgłosić się do obsługi stołówki.

 

 

 

6.           Pracownicy stołówki powinni ograniczyć do minimum kontakt z nauczycielami oraz uczniami.

 

 

 

7.           Stanowiska pracy powinny być oddalone od siebie o minimum 1,5 m. w przypadku, gdy niemożliwym jest zachowanie odległości, pracownicy będą korzystali ze środki ochrony osobistej (rękawiczki, maseczki / przyłbice, płyn dezynfekcyjny).

 

Szkoła Podstawowa im. Marii Konopnickiej w Lipinach

 

Lipiny 14

92-701 Lipiny

 

tel./fax: 42 6484212

tel. kom.: 507045237

 

e-mail: sekretariat@splipiny.pl

mapka